AsosiySUG'DIYONA

PARIZODAdan MAVSUMIY SALAT

'PARIZODAdan MAVSUMIY SALAT'ning rasmi

"Darakchi" gazetasining "O`zbegim oshxonasiga" loyihasi qahramoni - “Parizod” raqs ansambli baletmeystri PARIZODA yozgi mavsumda yangi resept o`rganish maqsadida “Palet” restorani oshpazi Nilufar Samadovaga murojaat qildi. Salat resepti bilan siz ham tanishishingiz mumkin.

Zarur masalliqlar:

  • 80 gr. lahm mol go`shti,
  • 2 dona cherri pomidori,
  • salat bargi, rukkola,
  • 6 dona zaytun,
  • ta`bga ko`ra tuz, murch,
  • zaytun yog`i, 10 gr. soya.
  • 2 dona rediska,
  • 1 ta kabachki,
  • 40 gr. pishloq.

Bezak uchun zarur masalliqlar:

Tayyorlanishi:

1-jarayon:

Go`shtni o`rtacha kattalikda kesib, oz miqdordagi zaytun yog`ida qovurib olinadi.

Ta`bga ko`ra tuz, murch solishni unutmang.

2-jarayon:

Cherri pomidori to`rtga, zaytun donachalari ikkiga bo`linadi.


Salat bargi, rukkola o`rtacha kattalikda to`g`raladi.

2-jarayon:

Masalliqlar bitta idishga solinib, soya va tuz, murch bilan aralashtiriladi.

Bezakning tayyorlanishi:

1-jarayon:

Kabachki uzunasiga ingichka qilib kesiladi va trubka shaklida o`rab chiqiladi.

Rediska xalqasimon, pishloq esa to`rtburchak shaklida to`g`raladi.

2-jarayon:

Likopchaga solingan salatni ustini did bilan bezab chiqiladi.


Sadoqat ALLABERGANOVA tayyorladi. Fotomuxbir: Islom RO`ZIEV

    Boshqa yangiliklar