Jigardagi kasalliklarni bahorda davolagan ma`qul, har qanday jigar xastaligini behi suvi yaxshi davolaydi. Buning uchun behi sharbatidan kuniga bir-ikki kosa ichish kerak bo`ladi. Necha kun ichish kasallikning og`ir-engilligiga, eski-yangiligiga qarab belgilanadi.
Oshqovoq suvi jigarga nihoyatda foydali, u sariq kasalligining oldini ham oladi.
Quruq o`rik (turshak) peshob haydovchi bo`lgani uchun jigar faoliyatini yaxshilashda qo`l keladi.
Bodring, sabzi va lavlagi suvini olib, aralashtirib ichilsa, jigar xastaliklarini davolaydi.
Jigar qurishi kasalini bartaraf etishda 60 gr. asalga 3 gr. bog` yalpiz suvini qo`shib uch mahaldan ichiladi.
Jigar kuchsizligini davolashda za`faron, anor doni va mayizni urug`i bilan chaynab eyish qo`l keladi.
Har kuni 3,5 gr. zira iste`mol qilib yurilsa, jigarni mustahkamlaydi.
Shirin anor suvini muntazam iste`mol qilib yurilsa, jigar tozalanadi va quvvati ortadi.
Baliqni olovda kabob qilib eyilsa, zaiflashgan jigarga juda foydali.
Kuniga uch donadan achchiq bodomni asalga qo`shib eb yurilsa, jigar xastaliklariga davodir.
O`n besh gramm qovun urug`i yanchib eyilsa, jigardagi tiqinlarni ochadi.